Kis lépésekkel a nagy álmok felé

2017.03.06

Minden változás alapja valami réginek az elengedése, vagy csak úgy puff...belevágni az újba... szerintem a lényeg, hogy mozgásba kell lendülni. Legyen egy jó célod és térj el a régi megszokásaidtól! Hogyan fogj hozzá? KEZDD EL APRÁNKÉNT!


Íme a TITOK: csináld pici apró lépésenként, de azt mindenképpen tedd meg minden egyes nap!!!! Hiszen jól tudjuk, hogy céljaink eléréséhez sok sok apró lépés vezet el. Viszont fontos, hogy mindig csak a következő lépésedre fókuszálj. Lendülj ...mozgásba, és csakis azt a legapróbb előrelépést tedd meg, ami pont annyi jó érzést ad, hogy MEGTETTED! és kicsit közelebb kerültél célodhoz. Ne akarj túl sokat egyszerre, mert az könnyen lesokkol és kudarchoz vezet. Először csak egy aprósággal kezd, azt viszont gyakorold rendszeresen, ettől egyre jobban fogod magad érezni! (Pl. ha a célod az egészségesebb táplálkozás, akkor a napi kávédba először a két cukor helyett csak egyet tegyél, máris tettél egy lépést az alacsonyabb kalóriabevitelhez és testileg-lelkileg sem borít meg ez a kis megvonás.) Semmi drasztikus nem történik veled az apró és következetes változtatásokkal.

Tehát:
1. Kezd el a legkisebb lépéssel. Tényleg kicsivel!!!
2. Ismételd el minden nap legalább két hétig.
3. Két hét elteltével azon kapod magad, hogy az új dolog beépült a mindennapjaidba és hozzászoktál a terheléshez.
4. Most emelheted a tétet, de ismét csak kicsit. Annyit, hogy 100%-ig be tudd tartani! Hogy a sikerélményed fenn tudd tartani!
5. Tartsd be ezt is két hétig!
6. És haladj így tovább...
A cél az, hogy a folyamat során megerősödjön Benned a sikerélmény, a tapasztalat, hogy SIKERÜL HALADNI A CÉLOD FELÉ. Megéled, hogy képes vagy rá! Hogy úton vagy, és végre folyamatosan teszel magadért, célodért. Ez erőt ad a folytatáshoz, táplálja a kitartásod.
Kedvesek, változásos kalandokra fel! KULCSSZAVAK:Csináld kíméletesen, apránként, rendszeresen minden nap!♥
Kívánok örömteli új élményeket, szokásokat! Megosztani ér :) Hajrááá!!!